HTML

A vegán kelkáposzta főzelék

Királyi rangot a kelkáposzta főzeléknek, a krumplis tésztának, a spenótnak! Emeljük olyan magasságokba ezeket a nemes és egyszerű ételeket, ahogyan az olaszok teszik azt a fokhagymás spagettivel, a ribollitával vagy a pesztóval! Többnyire vegán, olykor makrobiotikába hajló gasztronómiai kalandozások. Csatlakozz, like-olj és oszd meg receptjeidet, tapasztalataidat!

Friss topikok

Vegán körözött tofuból és kölesből

2014.02.26. 09:03 _romanista

A körözött az egyik olyan gasztronómiai intézmény, amelyen meg szokott bukni a vegán / makrobiotikus étrendem. A Budagyöngye legalsó szintén narancssárgállik egy nagy tálban, tele lilahagymával: szinte az első pillanatban feladom a harcot. Jó sűrű, lisztes zsömléket vastagon megkenve az egyik asztalnál azonnal lehet falni, aztán jöhet a gyomorégés, a nehéz telítettség...

Ami jó hír: tofuból, kölesből lényegében az eredeti, juhtúrós változattal ízében, állagában megegyező körözött készíthető. Egy 300 grammos natúr tofut kisebb kockákra szoktam vágni, szemre ugyanennyi vagy valamennyivel több főtt kölest adok hozzá; pici só, köménymag, pirospaprika, egy-két gerezd fokhagyma, két-három fej lilahagyma apróra vágva, és nagyon alaposan összetörve-összekeverve.

Állítólag ez is nagyon jó lett, immár több alkalommal...

körözött.jpg

A blog Facebook oldala: https://www.facebook.com/kelkaposztafozelek

2 komment

Címkék: körözött vegán

A bejegyzés trackback címe:

https://kelkaposzta-fozelek.blog.hu/api/trackback/id/tr285833329

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mizie 2014.02.26. 16:05:25

"lényegében az eredeti"

Remélem az élet más pontjain is ilyen igénytelen vagy :)

pobeda 2017.03.15. 08:11:16

Ki fogom próbálni.
süti beállítások módosítása