HTML

A vegán kelkáposzta főzelék

Királyi rangot a kelkáposzta főzeléknek, a krumplis tésztának, a spenótnak! Emeljük olyan magasságokba ezeket a nemes és egyszerű ételeket, ahogyan az olaszok teszik azt a fokhagymás spagettivel, a ribollitával vagy a pesztóval! Többnyire vegán, olykor makrobiotikába hajló gasztronómiai kalandozások. Csatlakozz, like-olj és oszd meg receptjeidet, tapasztalataidat!

Friss topikok

A jégcsapretek-ital

2014.03.23. 10:25 _romanista

jégcsapretek.jpgA makrobiotikus "tanulmányaim" egyik első és mind a mai napig meghatározó élménye a jégcsapretek-itallal való találkozás. A jégcsapretket vékony lyukú reszelőn kell lereszelni, és kétszeres mennyiségű vízzel gyengéd lángon körülbelül tíz percig főzni. (Mint minden nagyszerű dolog, ez is nagyon egyszerű...)

Nekem legjobban ébredés után, éhgyomorra esik a jégcsapretek-ital. Hatásai: segít a lerakódott állati fehérjéket feloldani és kivezetni a szervezetből, emellett tisztíja a vért, csökkenti a koleszterinszintet és hígítja a vért. Az elmúlt héten minden reggel ittam jégcsapretek-italt, és már pár alatt is érezhető volt a hatása: péntekre 120/80 alá vitte a vérnyomásomat, és teljesen rendben tartotta pulzusomat is.

A legjobb szívvel ajánlom mindenkinek; ráadásul a nyers jégcsapretek a főzéstől nagyon kellemes, édeskés ízt kap.

És ha már jégcsapretek: a héten találtam ezt a receptet: http://www.makrobiocentrum.hu/makrobiotika-receptek/sult-daikon-shiitakeval/; sajnos shiitake gomba nem volt itthon, ezért csak a sült jégcsapretekről tudok beszámolni: hihetetlenül finom, szintén édeskés ízt kap a sütéstől is.

A blog Facebook oldala: https://www.facebook.com/kelkaposztafozelek

9 komment

Címkék: vegán jégcsapretek makrobiotika gyógyító ital jégcsapretek-ital

A bejegyzés trackback címe:

https://kelkaposzta-fozelek.blog.hu/api/trackback/id/tr885874932

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Egy Hun Hunniából 2014.03.24. 09:51:35

jól hangzik a jégcsapretek lé(pl.gyümölcscentrifugálva), de miért kell(ene) főzéssel elba*ni?

Skunkworks 2014.03.24. 10:06:18

Meg kell hámozni? A löttyöt hűtőben kell tárolni, mennyi retekből mennyi lé lesz?

eßemfaßom meg áll 2014.03.24. 10:26:46

Oszt van-e erről a csodaszerről klinikai teszt meg valami tudományos magyarázat, vagy egy a sok csodaszer közül amit a hit alkot meg?

Reggie 2014.03.24. 11:11:19

Az alkohol is ilyen.

_romanista 2014.03.24. 11:44:32

@Egy Hun Hunniából: amit én a makrobiotikából tanultam: mindig valamilyen feldolgozás alá kell vetni a zöldségeket. besózni, erjeszteni, gőzölni. itt úgy emlékszem, hogy a főzés hozza ki a legjobb hatást.
@Skunkworks: meg kell hámozni. én soha nem tartom hűtőben, mindig frissen iszom.
@eßemfaßom meg áll: klinikai tesztről nem tudok.

eßemfaßom meg áll 2014.03.24. 12:17:13

@_romanista: akkor ezek az eredmények honnan vannak, a szomszéd mondta?

"Hatásai: segít a lerakódott állati fehérjéket feloldani és kivezetni a szervezetből, emellett tisztíja a vért, csökkenti a koleszterinszintet és hígítja a vért. "

eßemfaßom meg áll 2014.03.24. 12:21:40

Ja most látom csak, hogy mi ez a makrobiotika, az eheti sarlatántan.

randomuser1 2014.03.24. 16:25:32

és az orrodat is tisztíccsa :)
süti beállítások módosítása