Szóval, idén tavasszal elkezdtem egy makrobiotikus étrendet követni a Makrobiotika Intézet és Sebestyén Szilvia útmutatása alapján. A makrobiotika lényege nagyon röviden: főként gabonák - barnarizs, köles, árpa -, hüvelyesek - bab, lencse -, bizonyos zöldségek, valamint tengeri füvek és néha hal. Ezek az összetevők és az alkalmazott főzési módszerek a középpontban tartanak. (A makrobiotika leírása: http://www.makrobio.hu/index.php/a-makrobiotikarol)
Hogy a középpontban tartás mit jelent, ezzel kapcsolatban két tapasztalatot szeretnék megosztani. Az egyik: központos és fókuszált lett a koncentrációm. Elmentem egy fontos megbeszélésre, ahol egy komoly megrendelés volt a tét, és azt vettem észre, hogy minden korábbinál jobban tudok figyelni mind a saját, mind a másik fél mondandójára.
A másik a vérnyomás. A pánikroham és a pánikbetegség többek között a vérnyomás szétesését, szélsőséges ingadozását hozta. A makrobiotika nagyon gyengéd állítja be a 120/80 körüli vérnyomást, és a pulzust is szabályozza.
És mivel a blog nevében benne van a kelkáposzta főzelék, most lassan nekikezdek egy szerintem makrobiotikus, de vegánnak mindenképpen vegán kelkáposzta főzeléknek...
A blog Facebook oldala: https://www.facebook.com/kelkaposztafozelek