HTML

A vegán kelkáposzta főzelék

Királyi rangot a kelkáposzta főzeléknek, a krumplis tésztának, a spenótnak! Emeljük olyan magasságokba ezeket a nemes és egyszerű ételeket, ahogyan az olaszok teszik azt a fokhagymás spagettivel, a ribollitával vagy a pesztóval! Többnyire vegán, olykor makrobiotikába hajló gasztronómiai kalandozások. Csatlakozz, like-olj és oszd meg receptjeidet, tapasztalataidat!

Friss topikok

Makrobiotika és a koncentrárció, makrobiotika és a vérnyomás

2014.02.22. 08:34 _romanista

Szóval, idén tavasszal elkezdtem egy makrobiotikus étrendet követni a Makrobiotika Intézet és Sebestyén Szilvia útmutatása alapján. A makrobiotika lényege nagyon röviden: főként gabonák - barnarizs, köles, árpa -, hüvelyesek - bab, lencse -, bizonyos zöldségek, valamint tengeri füvek és néha hal. Ezek az összetevők és az alkalmazott főzési módszerek a középpontban tartanak. (A makrobiotika leírása: http://www.makrobio.hu/index.php/a-makrobiotikarol)

Hogy a középpontban tartás mit jelent, ezzel kapcsolatban két tapasztalatot szeretnék megosztani. Az egyik: központos és fókuszált lett a koncentrációm. Elmentem egy fontos megbeszélésre, ahol egy komoly megrendelés volt a tét, és azt vettem észre, hogy minden korábbinál jobban tudok figyelni mind a saját, mind a másik fél mondandójára.

A másik a vérnyomás. A pánikroham és a pánikbetegség többek között a vérnyomás szétesését, szélsőséges ingadozását hozta. A makrobiotika nagyon gyengéd állítja be a 120/80 körüli vérnyomást, és a pulzust is szabályozza.

És mivel a blog nevében benne van a kelkáposzta főzelék, most lassan nekikezdek egy szerintem makrobiotikus, de vegánnak mindenképpen vegán kelkáposzta főzeléknek...

A blog Facebook oldala: https://www.facebook.com/kelkaposztafozelek

Szólj hozzá!

Címkék: makrobiotika

A bejegyzés trackback címe:

https://kelkaposzta-fozelek.blog.hu/api/trackback/id/tr425826438

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása