Királyi rangot a kelkáposzta főzeléknek, a krumplis tésztának, a spenótnak! Emeljük olyan magasságokba ezeket a nemes és egyszerű ételeket, ahogyan az olaszok teszik azt a fokhagymás spagettivel, a ribollitával vagy a pesztóval! Többnyire vegán, olykor makrobiotikába hajló gasztronómiai kalandozások. Csatlakozz, like-olj és oszd meg receptjeidet, tapasztalataidat!
pobeda 2017.03.15. 08:11:16
Bejegyzés: Vegán körözött tofuból és kölesből
randomuser1 2014.03.24. 16:25:32
Bejegyzés: A jégcsapretek-ital
eßemfaßom meg áll 2014.03.24. 12:21:40
Bejegyzés: A jégcsapretek-ital
eßemfaßom meg áll 2014.03.24. 12:17:13
"Hatásai: segít a lerakódott állati fehérjéket feloldani és kivezetni a szervezetből, emellett tisztíja a vért, csökkenti a koleszterinszintet és hígítja a vért. "
Bejegyzés: A jégcsapretek-ital
_romanista 2014.03.24. 11:44:32
@Skunkworks: meg kell hámozni. én soha nem tartom hűtőben, mindig frissen iszom.
@eßemfaßom meg áll: klinikai tesztről nem tudok.
Bejegyzés: A jégcsapretek-ital
Reggie 2014.03.24. 11:11:19
Bejegyzés: A jégcsapretek-ital
Késapati Tamás 2014.03.24. 10:58:32
Bejegyzés: A jégcsapretek-ital
eßemfaßom meg áll 2014.03.24. 10:26:46
Bejegyzés: A jégcsapretek-ital
Skunkworks 2014.03.24. 10:06:18
Bejegyzés: A jégcsapretek-ital
Egy Hun Hunniából 2014.03.24. 09:51:35
Bejegyzés: A jégcsapretek-ital
mizie 2014.02.26. 16:05:25
Remélem az élet más pontjain is ilyen igénytelen vagy :)
Bejegyzés: Vegán körözött tofuból és kölesből
bikmakk · http://srbija.blog.hu 2014.02.23. 18:18:29
Szóval: a hazai (közép-európai) viszonyok között egy makrobiotikán alapuló táplálkozásnak sokkal inkább része az idényjellegű zöldség és gyümölcs (tavasszal retek, nyáron uborka, ősszel alma, csonthéjasok, télen cékla, sütőtök stb.), az erdőn frissen szedett csalán, a mezőről gyűjtött gyermekláncfű-levél, a köles, az árpa, a hajdina, a lencse és társai. A szójaszószt, miszót meg az algalevelet én megtartanám kuriózumnak.
Amúgy azt is feleslegesnek tartom, hogy a saját egyéni táplálkozásunkra mindenféle címkéket aggassunk. Attól senkinek nem lesz jobb. Én például általában nem eszem húst (kéthavonta egyszer mégis), de halat viszonylag gyakran. Tejet nem iszom, de joghurtot néha használok, ahogy sajtot is. Vajat szinte minden héten valamibe. Viszont szójatejet nem szoktam venni, ha már muszáj, akkor maradok a rizstejnél. Abból is fél éve vettem utoljára. Tojás héjában ritkán érkezik a konyhámba, de az nem zavar, ha mondjuk a levesbe főzött tésztában tojás van. (Egyéb célra mindig tojás nélkülit veszek, mert annak jobb az állaga.) Szóval mondhatni: se vega nem vagyok, vegán főleg nem, de makrobiotikus is csak módjával, mert például imádom a paradicsomot meg a kávét is. :)
Ettől függetlenül érdeklődéssel fogom olvasni a receptjeidet, mert az tény, hogy egy változatos makrobiotikus menü egészséges. (A szélsőségek szóra sem érdemesek: egy időben valaki elterjesztette, hogy a makrobiotikának az a célja, hogy az ember a végén már kizárólag barna rizst egyen és gyógyteákat igyon, na ez baromság.)
Bejegyzés: Első bejegyzés makrobiotikáról, pánikrohamról, vegán étrenderől